#
Zgodovina
Svoj prvi bum so prenosne igralne konzole začele že pred 30 leti in verjetno se marsikdo med vami spominja nostalgičnih ročnih igric, ki smo jih kot deca igrali na avtobusih na zaključnih izletih ali obračali karte. Od takrat je šla tehnologija bliskovito naprej in za vse zanesenjake, ki jim igranje igric kjerkoli in kadarkoli pomeni vse, so na voljo zares pošastno zmogljive napravice.
Ko je pred tremi leti ugasnil Moj Mikro, sem imel čast, da sem revijo, ki je me spremljala iz otroštva, pospremil z zadnjim člankom v njeni zgodovini in zadnjo piko na koncu. Poleti 2015, članek o zgodovini računalniških medijev in Mojega Mikra.
Računalniki so danes gonilna sila glasbene produkcije, njihovi različni sorodniki predvajajo glasbo kjerkoli in kadarkoli. A pred 60 leti je bilo vse tiho, vendar ne za dolgo.
Razvoj Intelovih CISC procesorjev temelji na prepričanju, da če je nekaj vgrajeno v čip, je hitrejše kot če to izvaja softver.
IT in avtomobilizem že desetletja potujeta z roko v roki in čeprav slednji šteje že častitljivih 130 let, je šele IT prinesel v štirikolesnike nekaj sodobnosti.
Moj članek o zgodovini Amige iz enega zadnjih letnikov (2014) Mojega Mikra.

Retromanija

Kontakt z nami

Novice

© Copyright 2012-2018 Retromanija