#
Zgodovina
29. aprila 1994 je Commodore, legendarni proizvajalec hišnih računalnikov, objavil svojo insolventnost.
ARM je britanska zgodba o uspehu: tehnologija se nahaja v praktično vsaki mobilni napravi, vseeno pa je ta veliki izdelovalec procesorjev javnosti praktično neznan.
Zagotovo velja za enega od najbolj prelomnih računalnikov vseh časov, ki je močno zaznamoval tudi podalpsko področje. Vrnimo se v čas, ko je bilo računalništvo mavrično.
Bržkone najbolj znamenit izdelek bivše države je Galaksija. Računalnik je zasnoval Voja Antonić kot računalnik, ki si ga lahko vsak sestavi sam. Kit je sicer bil na voljo, a se je Galaksijo dalo narediti tudi z obiskom trgovin z elektronskimi elementi.
Svoj prvi bum so prenosne igralne konzole začele že pred 30 leti in verjetno se marsikdo med vami spominja nostalgičnih ročnih igric, ki smo jih kot deca igrali na avtobusih na zaključnih izletih ali obračali karte. Od takrat je šla tehnologija bliskovito naprej in za vse zanesenjake, ki jim igranje igric kjerkoli in kadarkoli pomeni vse, so na voljo zares pošastno zmogljive napravice.
Ko je pred tremi leti ugasnil Moj Mikro, sem imel čast, da sem revijo, ki je me spremljala iz otroštva, pospremil z zadnjim člankom v njeni zgodovini in zadnjo piko na koncu. Poleti 2015, članek o zgodovini računalniških medijev in Mojega Mikra.
Računalniki so danes gonilna sila glasbene produkcije, njihovi različni sorodniki predvajajo glasbo kjerkoli in kadarkoli. A pred 60 leti je bilo vse tiho, vendar ne za dolgo.

Retromanija

Kontakt z nami

Novice

© Copyright 2012-2018 Retromanija